-
Bli besøksvenn du også!
Farsund Frivilligsentral trenger flere besøksvenner. Vil du gjøre en viktig innsats for andre i kommunen vår?
Kortreist middagstilbud
Bygdekvinnelaget og Frivilligsentralen samarbeider om å servere kortreist mat på Herredshuset annenhver torsdag. Prosjektet heter Kort & Godt-Bygdekvinnelaget jobber for å fremme norsk matkultur, så da Frivilligsentralen inviterte oss med på Kort&Godt var vi ikke tunge å be, sier Astrid Reve.
-Det er flere frivilligsentraler i Norge som serverer middag, men vår lokale variant har en ekstra dimensjon ettersom vi, så langt det lar seg gjøre, bruker lokale råvarer, sier Mikalsen.
Frivilligsentralen har slagordet «Møte mellom Mennekser» høyt på sin agenda, og målet med prosjektet er at folk kommer sammen og spiser og koser seg i stedet for å sitte alene hjemme. Alle er velkommen til kort&Godt, og arrangørene håper på mange gode generasjonsmøter, mange gode samtaler og mang en god latter rundt middagsbordene i Vanse.
Lokale råvarer
Menyene vil variere med årstidene, og alle de lokale matprodusenter som har blitt kontaktet er positive til Kort&Godt, og vil bidra med det de til enhver tid har å selge.
Det har vært storfekjøtt fra Hassel og alpakka fra Lista, grønnsaker, bær og egg fra Skeime og Åsen og krydderurter fra Penne.
-Det er viktig for oss at produsentene skal få skikkelig betalt for råvarene sine. Det er frivillige som lager mat, serverer og rydder opp etterpå, men de som leverer kjøtt, fisk og grønnsaker skal selvsagt få det de forlanger, bedyrer Mikalsen, og legger til at dette handler om respekt for mat.
Ålreite dyr
I det siste har det også vært en del sau på menyen.
Ideen til sauegildene springer ut fra NRKs reportasje «Matsjokket» som dokumenterer at enorme mengder sauekjøtt oppbevares på fryselagre - angivelig fordi forbrukerne ikke ønsker å spise sauekjøtt. Tonnevis av sauekjøtt sto i fare for å bli til dyrefor. Nortura har nemlig rundt 450 tonn med sauekjøtt på fryselager. Reportasjen har vekket enormt engasjement og løftet debatten og engasjementet om matsvinn.
– Jeg synes det var helt forferdelig at det står et kjøttberg hos Nortura som står i fare for å bli destruert, sier Øystein Mikalsen, og legger til at han er strålende fornøyd med at Frivilligsentralen nå har engasjert seg i kampen mot matsvinn.
Del på:
-
Kort & Godt
Da er vi gang med en ny runde Kort & Godt. God lokalmat til en billig penge annen hver onsdag på Herredshuset i Vanse mellom 17:00 og 19:00.
-
Følg oss på Facebook :-)
Frivilligsentralen har så mange jern i ilden akkurat nå at vi ikke har sjans til å holde hjemmesiden oppdatert hele tiden. For siste nytt ber vi deg besøke facebooksiden til Farsund frivilligsentral og BUA Farsund.
-
Lysbildeshow mot «brakkesyke»
Disse 15-åringene har laget en lysbildepresentasjon med lokale bilder som førjulsgave til beboerne på Listaheimen og omsorgssenteret.
-
Stian (44) byttet rus med frivillighet
Møt Stian, en av mange flotte mennesker som har meldt seg til tjeneste på frivilligsentralen i Farsund. Alle har sin historie og sin motivasjon for å bli frivillig. For Stian handler det om å gi livet mening når han, etter mer enn 20 år som rusmisbruker, endelig har klart å slutte med narkotika.