Lysbildeshow mot «brakkesyke»

Disse 15-åringene har laget en lysbildepresentasjon med lokale bilder som førjulsgave til beboerne på Listaheimen og omsorgssenteret.

Da korona satte en stopper for besøk på institusjonene våre tok Nanna, Fride og Kaisa grep. De tre tiendeklassingene har valgfaget Innsats for andre på Farsund ungdomsskole. Målet med faget er «å gi elevene praktisk erfaring med frivillig arbeid og mulighet til å gjøre noe for andre og bidra til fellesskapet». Da frivilligsentralen ba elevene om å finne på noe som kunne glede de gamle og dempe «brakkesyken» litt fikk jentene en idé:

-De gamle kommer seg jo ikke så mye ut nå om dagen. Derfor tenkte vi at det kunne være hyggelig for dem å se på bilder fra Farsund og Lista. Vi har samlet en del gamle fotografi og satt dem sammen med nyere bilder av samme sted, forteller Nanna og viser oss et eksemper der lysbildepresentasjonen skifter fra et gammelt og et nytt bilde av Husan.

Jentene har syklet rundt for å knipse nye varianter av gamle bilder de fant på nett.

-Mange gamle husker bedre det som skjedde for lenge siden enn det som er helt ferskt. Derfor tenkte vi at det kunne være fint for dem å bli minnet på hvordan ting ser ut i dag, forklarer Fride og Kaisa.

Når presentasjonen er helt ferdig vil de gi et eksemplar til Listaheimen og et til omsorgssenteret i Farsund slik at de beboerne kan få litt ekstra underholdning på dager som fort kan bli litt lange.


2024 © Farsund Frivilligsentral