Ny Frivillighetserklæring

Farsund kommunestyre vedtok en egen frivillighetserklæring den 24. mai i år. Farsund er dermed en av de første kommunene i landet som har en erklæring som gir retningslinjer for alt frivillig arbeid, både i og utenfor etablerte lag og foreninger.

"Frivillig innsats er en kvalitet som gjør Farsund til et godt sted å leve".  Slik begynner den ferske frivillighetserklæringen vår, som skal være en rettesnor for all frivillig innsats i Farsund. 

-Frivillighet er oljen i samfunnsmaskineriet vårt. Dugnadsinnsats betyr enormt mye innen idrett, religiøs aktivitet, speiderbevegelse, eldreomsorg og mye, mye mer, sier ordfører Arnt Abrahamsen mens han strever med å få Frivilligsentralen sin nye t-skjorte utenpå kontor-skjorta. Teksten på brystet er sakset rett fra erklæringen.

-Det legges ned tusenvis av dugnadstimer i kommunen vår årlig, og med bedre tilrettelegging kan enda flere gjøre enda mer for fellesskapet, sier Abrahamsen.

I den ferske erklæringen vår heter det blant annet at kommunen og frivilligheten skal ha faste årlige møter for å bedre samarbeidet. Kommunen skal bistå frivilligheten så mye de kan. Alle frivillige lag og organisasjoner skal for eksempel få låne kommunale lokaler helt gratis.

Klikk på linken for å lese hele Frivillighetserklæringen.

2018 © Farsund Frivilligsentral