Høstlek i Listahallen

I høstferien skal ungdomsskoleelever fra Lista arrangere to aktivitetsdager for barneskolebarn. Tirsdag 2. oktober og torsdag 4. blir det full fart i Listahallen med turn, ballspill, lek og moro for 6-12-åringer. Arrangementene er helt gratis.

I denne teksten må artikkelforfatteren få lov å være litt personlig - for dette er en historie om flotte ungdommer som virkelig har imponert meg!

I tillegg til å jobbe på Frivilligsentralen er jeg lærer i valgfaget Innsats for andre på Lista ungdomsskole. Her skal elevene få lære hvordan de planlegger og gjennomfører ymse aktiviteter for andre. 

Vi startet skoleåret med en idémyldring: Hva kunne være både viktig og morsomt å arrangere? Det ble snart enighet om at aktivitetsdager for barneskolebarn i høstferien var noe å satse på. Plutselig var 18 elever i full sving med å planlegge. Etter en kjapp navnekonkurranse ble det klart at arrangementet skulle hete HØSTLEK. To dobbeltimer senere var Listahallen booket, turntrener Olaug Søyland hadde lovet å stille med Airtrack (en slags lang, oppblåsbar trampoline), Kiwi i Vanse ville sponse frukt og MOT lovet å spre litt sunne verdier midt på dagen en gang. Godt teamarbeid rundt et godt tiltak, med andre ord. (teksten fortsetter under bildet)

For en mann som har som jobb å inspirere og motivere folk til frivillig arbeid er det direkte livgivende å få arbeide med så positive og ivrige ungdommer. Vi hører av og til at dugnadsånden er i ferd med å dø i Norge. Det har 8-klassingene mine motbevist. Jobber du med et bra tiltak som du selv tror på og brenner for vil entusiasmen din smitte slik at gode ting kan skje. Verden hadde selvsagt gått videre også uten Høstlek, men kommunen vår hadde gått glipp av to flotte dager. Nå vil mange barn få en fin opplevelse takket være en gjeng ivrige valgfagelever. Du som leser dette kan være med på dugnaden bare ved å fortelle flest mulig om arrangementet vårt, og sørge for at auler av barn i hallen disse to dagene. 

Til slutt er det viktig å fortelle at i tillegg til Høstlek blir Alcoahallen åpen mandag, onsdag og fredag i høstferien (1., 3. og 5. oktober). Dessuten arrangerer Norberg fort høstferieverksted for yngre barn. Alt i alt betyr det at kommunen vår har flotte aktiviteter for barn hver eneste dag hele høstferien.

Heia Farsund og heia alle gode krefter som finnes i kommunen vår!

Her er link til facebookarrangementet vi har opprettet for Høstlek.

2018 © Farsund Frivilligsentral