Frivillighetsfesten fortsetter

De som trodde at dugnadsånden var død må tro om igjen. Her i Farsund lever den i beste velgående :-)

Farsund frivilligsentral har fått mye positiv oppmerksomhet og mange nye frivillige i det siste. Det er fortsatt noen dager igjen til jul, men vi kan allerede nå konkludere med at «Frivillighetskalenderen» vår er en suksess. Kalender-stuntet er egentlig en vervekampanje for å skaffe flere gode hjelpere til sentralen. Oppgavene står i kø, og vi trenger folk. Målet var 24 nye frivillige i desember. Status er til nå 35, og jeg er overbevist om at vi skal klare 15 til. I så fall har 50 innbyggere i kommunen vår sagt at de gjerne vil gi litt av tiden sin for å gjøre Farsund til et bedre sted å leve. Tenk på det; 50 nye frivillige på en knapp måned. Aldersspennet er 18 til 85, og flere av de nye frivillige har allerede fått oppgaver de har utført på en aldeles strålende måte. 

To unge damer som kom til oss i forrige uke er koblet med en enslig, eldre kvinne. Ektemannen er død, i likhet med de aller fleste vennene hennes. Hun gruet seg til en høytid i ensomhet, helt til hun traff våre frivillige. De tre damene har planlagt julehandel og kaffebesøk. Nå gleder den gamle enken seg til jul, og til en vinter og vår der de to nye venninnene hennes kommer på besøk av og til. Jeg kunne ramset opp flere solskinnshistorier av samme slag, men for hver solskinnshistorie er det dessverre flere titalls triste historier om ensomhet. Det er Frivilligsentralen sin jobb å sørge for flere solskinnshistorier i kommunen vår. 

Vi jobber forresten med mye mer enn ensomhet. Vi hjelper til med flytting eller andre praktiske oppgaver for mennesker som av ulike årsaker ikke klarer det selv. Vi administrerer et lyttevenn-prosjekt for 2.klassinger. Vi jobber med å få flyktninger bedre integrert i lokalsamfunnet, med trimgrupper for folk med fysiske utfordringer og mye, mye mer. Men suksessen vi opplever om dagen betinger at vi har folk som kan være med og hjelpe. Vi trenger deg, naboen din, tanta di og av mange, mange andre. 

«Bra tiltak, men jeg har det for travelt til å bidra», er det noen som tenker. Til de vil jeg si at listen over våre frivillige er fulle av folk som kunne funnet haugevis av unnskyldninger for å slippe. Vi har for eksempel ei som nyss har fått satt inn pacemaker. Mange ville brukt hjerteproblemene som en gylden unnskyldning for å slippe å gjøre noe. Denne damen mente tvert i mot at hjertestarteren hennes gjorde det mulig å bli med på dugnaden.

De som kommer til oss med et ønske om å hjelpe bestemmer selv hvor mye de vil engasjere seg. Noen kan mye og noen kan lite, men alle kan litt. Og litt etter litt skal vi gjøre Farsund til et bedre og varmere samfunn sammen.


2018 © Farsund Frivilligsentral