PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aktuelt akkurat nå

SMIL-kurs

Nytt SMIL kurs starter 29.08.18.

 (Familiesamlingene blir på onsdager, ellers blir samlingene sannsynligvis på tirsdager i Farsund. )

SMIL - Styrket Mestring I Livet

Nærmere opplysninger eller brosjyre kan hentes på Servicetorget eller hos Psykisk Helse på Amfi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NYBEGYNNERKURS DATA FOR SENIORER

 

Det planlegges nytt nybegynnerkurs i data for seniorer (55+) i regi av Frivilligsentralen og Seniornett Farsund.

 

Kurset blir over 4-5 mandager kl. 10:00-12:00 i mai-juni. Det blir en liten egenandel til dekning av kursmateriell.

 

Målet med kurset er å få seniorer trygt på nett. Slik at man kan logge inn på banktjenester, NAV, Altinn, Skatteetaten osv.

I tillegg blir det grunnleggende opplæring om data, filbehandling, oppdateringer, e-post, facebook sikkerhet og oppdateringer.

Ta kontakt snarest. Det er begrenset antall plasser.

 

Dersom du trenger råd om anskaffelse / fornying av PC, Bærbar, nettbrett, DukaPC, ta kontakt snarest så avtaler vi en prat om å finne det produktet som passer deg.

Bård Vedahl

Leder Farsund Frivilligsentral

Tlf. 945 32 189

E-post Bard.Vedahl@Farsund.kommune.no

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                     

Vi håper at du vil bli en

GLEDESSPREDER

Vil du bli besøksvenn på Farsund Omsorgssenter og Omsorgsboliger? Vi trenger flere frivillige, og håper at du har anledning til å bli en av gledessprederne våre.  Helt konkret går dette ut på å bli en del av besøks-gjengen som drar til omsorgssenteret i Farsund på onsdager fra 10:30 til 12:30 for å steike vafler, trillebeboere på tur, slå av en prat, drikke litt kaffe og bidra til trivsel. Du behøver ikke stille hver onsdag og du behøver ikke forplikte deg til et langvarig engasjement. Alt vi ber om er at du kommer og sprer litt glede når du har tid og lyst. Lurer du på noe, eller ønsker du å melde din interesse, så ta kontakt.

Frivilligsentralen: 909 77 021

Omsorgssenteret: 38 38 23 50

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velkommen til kurset: Gleder i travle hverdager!

Kommunikasjonskurs for småbarns par.

Det er en stor glede å kunne invitere dere til Gleder i travle hverdager; et kommunikasjonskurs for småbarns par.

 

Kurset blir fordelt over to kvelder: Torsdag 12 april (del 1) og torsdag 19 april (del 2) 2018

kl.18:00- 21:00 på helsestasjonen i Farsund.

 

Kursholdere: Siri Moseid og Ernst Olaf Torjussen. Begge er sertifiserte kursholder i Gleder i travle hverdager i Level-Samliv. Level-Samliv er en livssynsnøytral organisasjon, med hovedfokus på hjelp kommunikasjon i relasjoner på ulike stadier i livet.

 

Livet kan være heseblesende som småbarnsforeldre. Uavhengig av om vi kommuniserer godt eller ei med hverandre, er det alltid fint å prioritere tid for samtale og få noen verktøy som kan gjøre oss som foreldre enda bedre. Har foreldrene det godt, har ofte barna også det.

Disse temaene vil tas opp i løpet av de to kveldene:

 1. Gleder i hverdagen
 2. Hva er vi gode på og hva kan vi bli bedre på?
 3. Kommunikasjonens muligheter
 4. De følelsesmessige bånd vi knytter
 5. Verktøy til å håndtere forskjeller, motsetninger og konflikter
 6. Hvordan ser fremtiden ut som kjærester og foreldre?

 

Kurset koster i utgangspunktet kun kr.550,- pr par. Men kommunene og Buf.dir sponser dette, slik at dere betaler kr.200,- pr par. (Betaling skjer første kurskveld) Dette inkluderer kursmateriell, undervisning, mat og litt frukt underveis.

 

Påmelding skjer innen 9. april til Siri Moseid på tlf nr 91530659. Si fra om det er noe vi må ta hensyn til med tanke på servering.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kreftforeningen ønsker velkommen til Temakafe  

Tirsdag 6. februar kl. 1200 – 1400

Herredshuset, Vanse(frivilligsentralen)

Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag. Kom innom for en kopp kaffe og en matbit, og hyggelig samtale med andre i lignende situasjon.

PROGRAM:

Livet tar nye veier v/ rådgiver Liv Bodil Idland

Opplesning v/ Anne Berit Nordhaug

Tilbudet er gratis og krever ikke påmelding. Velkommen!

Ta kontakt med oss for mer informasjon:

Ring 07877 eller se

kreftforeningen.no/tilbud

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helsefremmende samtale eller hjemmebesøk

Hva er helsefremmende samtale eller helsefremmende hjemmebesøk?

Å bli eldre er ikke ensbetydende med å bli svakere. Men med økende alder opplever flere helseplager og tap av nære relasjoner eller nettverk. Dette kan ha konsekvenser for trivsel og livskvalitet. Den helsefremmende samtalen setter fokus på de ressurser du har til rådighet i møte med utfordringer, og hvordan du best kan bevare evnen til å fortsette å gjøre det som er viktig for deg. Små endringer kan gi helsemessige gevinster.

Helsefremmende samtale eller helsefremmende hjemmebesøk er en råd- og veiledningstjeneste til hjemmeboende eldre med formål om å bevare funksjonsevne og helse.

Hvem blir tilbudt en samtale?

Alle over 75 år vil bli kontaktet å få tilbud om samtale. Du bestemmer selv om du ønsker å ta imot tilbudet, og hvor du ønsker at samtalen skal finne sted. Vi kommer gjerne hjem til deg, men samtalen kan også foregå i et av kommunens lokaler.

Tilbudet gis ikke til innbyggere som mottar kommunale helse- og omsorgstjenester, fordi disse allerede har kontaktpersoner i kommunen.

Hva er hensikten med samtalen?

 • Å gi personlig veiledning knyttet til enkle tiltak som du kan gjøre for å bedre eller bevare din funksjon og helse
 • Å lytte dersom du har utfordringer du ønsker å drøfte
 • Å oppmuntre til å fortsette med gode og aktive vaner
 • Å informere om aktiviteter og tilbud i Farsund kommune

Hva snakker vi om?

Samtalen er fortrolig- den du snakker med har taushetsplikt. Samtalen har fokus på det som er viktig for deg.

Samtaleemner kan for eksempel være:

Din hverdag, helse, mosjon, kosthold, nettverk, interesser/aktiviteter og muligheter for deg å delta i frivillig arbeid, bolig, sikkerhet i hjemmet og teknologi m.m.

Et helsefremmende hjemmebesøk kan ikke tildele deg tjenester, men kan videreformidle informasjon og svare på spørsmål.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nytt tilbud for folk som vil komme i bedre form.

Det er et langt sprang fra å være svært inaktiv til å bli litt aktiv. Et så langt sprang at mange ikke klarer det. Farsund Frisklivssentral ønsker å hjelpe mennesker over denne kneika. Mandag 15. januar starter vi opp et kurs vi har kalt «Ti på 12», der 10 mennesker blir loset gjennom et 12-ukers program for å komme i bedre form. Det er fortsatt noen få ledige plasser. Kanskje dette er noe for deg!

Ta kontakt med Øystein Mikalsen på telefon 909 77 021

----------------------------------------------------------------------------------------

Gjør en innsats fra sofakroken!

Språkferdigheter er en utfordring for mange flyktninger. De kan rett og slett for lite norsk, både skriftlig og muntlig. Dermed blir det vanskelig å få innpass på arbeidsmarkedet. Det blir vanskelig å forstå informasjon fra skoler, barnehager, NAV og andre offentlige instanser. Det blir vanskelig å følge det norske nyhetsbildet i mediene. Det blir kort sagt vanskelig å bli en del av det norske samfunnet. Nå vil Farsund frivilligsentral i samarbeid med NAV flyktningtjenesten prøve å matche flyktninger og nordmenn på facebook, og få dem til å «chatte» med hverandre. Slik lavterskel norsktrening har den fordelen at den er gjennomførbar for alle som har en pc eller et nettbrett. Vi håper selvsagt at nettvennskapene etter hvert kan utvikle seg til vanlige vennskap, men i første omgang handler dette rett og slett om å sette av litt tid til å nett-prate med flyktninger, en til en. Vi tar rollen som match-maker og prøver å koble folk med noenlunde like interesser.

Men for å klare dette må vi få to lister: Én med norskkyndige som vil bidra og én med flyktninger ønsker noen å prate norsk med. De av dere som er interessert i, eller vil vite mer om prosjektet kan henvende dere til Frivilligsentralen på epost post@farsund.frivilligsentral.no, eller ringe Øystein Mikalsen på 909 77 021.

 

Her er datoene for språkkafeen fremover mot jul.

Takk til de som var med og hjalp til i fjor.

Vi trenger også frivillige som kan hjelpe oss med vaffelsteking og kaffekoking.

Har du mulighet så sett deg opp og gi tilbakemelding snarest.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Seniornett Norge

presenterer seg på herredshuset i Vanse

tirsdag 6. desember kl. 12:00

 

Synes du det er vanskelig å følge med på utviklingen i den nye digitale hverdagen?

 

Seniornett er en frivillig organisasjon som arbeider for at seniorer (55+) skal delta aktivt i dagens informasjonssamfunn.

 

Seniornett har ca 210 foreninger i Norge, og gir tilbud til seniorer der de bor for å lære de elementære digitale kunnskaper.

 

Som medlem av seniornett får du:

 • Gratis hjelp (til PC/laptop, nettbrett, mobil)
 • Medlemsblad (3 pr år) og medlemsbrev (hver måned)
 • Et lokalt nettverk hvor man kan dele kunnskap og få veiledning

 Velkommen til alle 6.desember kl.12.00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Språkkafé

Språkkaféene fortsetter utover høsten:

 

24. september, Herredshuset Vanse

22. oktober, Ekko Farsund.

5. november, Herredshuset, Vanse.

19. november, Ekko, Farsund

3. desember, Herredshuset, Vanse

Kl. 12:00-14:00

Språkkafeen er tenkt å være en møteplass der alle snakker norsk med hverandre og blir kjent med andre mennesker med forskjellig kulturbakgrunn.

Kjenner du noen som er nysgjerrig på andre kulturer, så inviter dem med!

Språkkafeen er åpen for alle - jo flere forskjellige nasjoner - jo bedre.

Enkel servering.              Velkommen!

-------------------------------------------------------------------------------

Livskafé for godt voksne:

Kulturhuset Ekko  torsdag 02.06.16 fra kl. 11:30. Tema: Fallforebygging

Enkel bevertning.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siste språkkafe før sommeren.

Det skjer på lørdag 04.06.16 kl. 12:00-14:00 med båttur med Galeasen Adella.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Språkkafe.

25. mai - Herredshuset (Frivilligsentralen) Vanse kl. 12.00-14.00.

Språkkafeen er tenkt å være en møteplass der alle snakker norsk med hverandre og blir kjent med andre mennesker med forskjellig kulturbakgrunn.

Salg av kaffe og vafler til en meget rimelig penge, spill og tegning for barna og masse hyggelig prat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

På grunn av omlegging av hjemmesideplattformen er det dessverre lenge siden vi har lagt ut noe, dette beklager vi sterkt.

Imidlertid er vi ganske oppdatert på Facebook så finn oss og lik oss der.

Minner om åpent hus og seniorsurf hver mandag 11.30.-13.30. Datahjelp og seniorsurf i et hjørne og masse hyggelig prat i det andre.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Farsund Frivilligsentral holder stengt 23.12.15 til 04.01.16.

Vi takker alle frivillige og samarbeidspartnere for innsatsen i 2015 og ønsker alle, både frivillige, brukere og alle andre en riktig god jul og et godt nytt år.

Frivilligsentralen åpner igjen mandag 4. januar med åpent hus og seniorsurf kl. 11.30-13.30.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Åpent hus og seniorsurf på frivilligsentralen.

Farsund Frivilligsentral åpner for et fast møteplass på frivilligsentralen i Herredshuset Vanse.

Her kan alle, både registrerte frivillige, potensielle frivillige medlemmer av andre frivillige organisasjoner komme innom å ta en prat over en kopp kaffe. Foreløpig er det lagt til mandager på dagtid, men dette kan utvides og flyttes etter deltagernes ønsker. Kanskje noen ønsker et tidspunkt for å spille sjakk og noen andre ønsker et annet tidspunkt for å lese sammen. Mulighetene er mange og nå begynner altså frivilligsentralen med åpent treff hver mandag 11.30-13.30.

Frivilligsentralen ønsker også å sette i gang en gruppe med seniorsurfere. Foreløpig til samme tid, men blir det mange så finner man en tid som passer bedre.

På seniorsurfen blir det mulighet for litt enkel hjelp med data, nettbrett eller mobiltelefon.

 Vi ønsker at de som vil være med på dette tar med seg sin Laptop, telefon eller nettbrett så prøver vi i felleskap å finne ut av hvordan det kan løses.  Det er trådløst internett og noe datautstyr som kan brukes.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Økt behov for representanter i Farsund på grunn av flyktningesituasjonen

Opprettet 19. Oktober 2015 Endret 21. Oktober 2015.

I forbindelse med økt antall enslige mindreårige asylsøkere til Farsund er det behov for flere representanter og verger.

Hva er en representant?
En representant er den enslige mindreårige asylsøkerens juridiske erstatter for foreldrene. En representant har ikke den daglige omsorgen, men skal sørge for at barnet blir tatt vare på av den instansen som er ansvarlig for å tilby omsorg. Representanten skal også hjelpe den mindreårige i forbindelse med asylsaken. Det kan blant annet være å delta på samtaler med utlendingsmyndigheter, sikre at barnet får rett til skole, helsetjenester og andre rettigheter barnet har krav på.

Hva kreves av en representant?
Vervet krever at du er et medmenneske. Du skal samtidig sikre at rettighetene blir ivaretatt. Dette er en rolle som krever mye av den enkelte, derfor er det ikke alle som passer til å ta slike oppdrag. Du må ha god kunnskap om det norske samfunnet, om det norske språket og kunne orientere deg i det offentlige systemet.

Hvordan blir jeg representant?
Det er Fylkesmannen som vurderer om du tilfredsstiller kravene til å bli representant. Fylkesmannen tilbyr nødvendig opplæring, rettledning og hjelp til representantene i sitt fylke. Vi gjør oppmerksom på at det for alle aktuelle representanter vil bli foretatt kredittsjekk og det vil bli krevd særskilt politiattest. Ønsker du å søke om å bli representant, bruker du skjemaet: søknadsskjema om å bli verge eller representant for enslig mindreårig asylsøker (pdf).

Vi oppfordrer innbyggere i Farsund til å søke Fylkesmannen om å bli representant.

 --------------------------------------------------------------------------------

Bli med på språkkafé på lørdager i høst:

 

24. oktober 7. november 21. november 12. desember

 

 

 

 

 

i Fellesen på Kulturhuset Ekko kl. 12.00-14.00.

Språkkafeen er tenkt å være en møteplass dere alle snakker norsk med hverandre.

Målet for kaféen er å ha det hyggelig sammen og bli kjent med nye mennesker med forskjellig kulturbakgrunn.

Kjenner du noen som er nysgjerrig på andre kulturer, så inviter dem med!

Språkkafeen er gratis og åpen for alle. Enkel servering.

 

 

 

 

 

 

Velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi har en flyktningefamilie som ikke har bil eller mulighet til å kjøre barna sine. Det er to barn som gjerne skulle vært på trening i Alcoaparken torsdager kl. 17.00 og hjem igjen til Farsund sentrum kl. 20.00. Kan noen tenke seg å være med på det? Ikke vær redd for å melde deg selv om du ikke vil binde deg opp til hver torsdag, en gang i mellom er veldig bra.

 

 

 

 

 

 

Ta kontakt snarest.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi trenger stadig flere frivillige til forskjellige spennende tjenester. Ta kontakt for nærmere info. Vi trenger flere mennesker å spille på, registrer deg nå.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sentralen er feriestengt 15.06.-13.07. 2015
------------------------------------------------------------------------------------------------
Oppsummering fra åpning av Mulighetsrommet og premiere på filmen med Robert Stoltenbergs karakterer fra Tertiten Borettslag i Farsund 27.05.15

 

 

 

 

 

Det begynte kl. 11.00 med høytidelig åpning. Det var Ivar, som selv er en ivrig bruker av velferdsteknologi, som klippet den grønne snoren. Sammen med ordfører Buch sørget han for at det nye visningsrommet for velferdsteknologi, Mulighetsrommet, i Farsund Kommune ble høytidelig åpnet.

Deretter var det fritt frem for de ca 30 fremmøtte å ta rommet og produktene i nærmere øyensyn. Mulighetsrommet i Farsund ligger i annekset til Herredshuset i Vanse, men denne dagen var også herredsstyresalen åpen hvor filmen med Robert Stoltenbergs karakterer fra Tertiten borettslag og andre filmer om velferdsteknologi ble vist kontinuerlig hele dagen. Filmen ble godt tatt i mot av publikum, men kunne godt vært tekstet.

Det kom stadig nye mennesker og vi estimerer at i løpet av dagen har det vært ca 150 mennesker innom. Det var fra alle aldersgrupper og alt fra brukere til pårørende, foreninger for funksjonshemmede, ansatte og andre interesserte. Det ble servert lapskaus, kaffe og kjeks utover hele dagen til man stengte dørene kl. 17.00.

Etter åpningen har vi fått henvendelse fra en bruker som dessverre ikke kunne komme på selve dagen. Han fikk en egen omvisning. Ellers har Utvalg for helse og omsorg bedt om en visning av både filmen og mulighetsrommet i sitt neste utvalgsmøte førstkommende onsdag.

Mulighetsrommet er tenkt brukt til visning av produkter som spenner over hele skalaen fra det enkle som boksåpner og strømpepåtrekker til trygghetsalarmer og iPad, iPhone og annet med mer eller mindre avanserte app-er og brukergrensesnitt. Dette enten man kan kjøpe ting selv eller få det dekket gjennom det offentlige.

Farsund Kommune skal i alle ledd ha fokus på bruk av velferdsteknologi i helse- og omsorgsarbeidet i kommunen. Og da kommer mulighetsrommet til sin rett ikke bare som en ren utstillingsarena men også som et sted hvor man kan drive opplæring i bruk av utstyr. Opplæring av ansatte, frivillige, pårørende og brukere.

Velferdsteknologigruppen i Farsund kommune er fornøyd med åpningen og vil fortsette arbeidet med tilrettelegging og fornyelse av produkter og hvordan bruke rommet på best mulig måte.

Inntil videre vil all bruk av mulighetsrommet koordineres ved å kontakte Bård eller andre i velferdsteknologigruppa for visning og opplæring. Vi vil legge rommet i outlook-kalenderen hvor vi kan booke det til visninger og derved kanskje også forsøke å samle det på enkelte dager.  

 

Farsund 03.06.15

For velferdsteknologigruppa i Farsund kommune

Bård Vedahl

------------------------------------------------------------
Vi trenger flere Rickshawpiloter.
Pilotene får opplæring til å sykle våre nye Rickshawer som nå er utplassert på Listaheimen og Farsund Omsorgssenter. Bli med og gi beboerne muligheten til litt "vind i håret".
_________________________________________
Farsund Frivilligsentral ønsker alle en riktig god påske.
_________________________________________
En liten oppsummering akkurat nå:

- 

 

 

Jente, barneskolen Farsund, trenger leksehjelp noen ganger i uken.
- Det trengs flere leseombud til institusjonene
- Det trengs flere lyttevenner på barneskolene
- Livsglede for eldre trenger folk til å være med i styret og være med på diverse arrangementer for å gi våre eldre innbyggere bedre livsglede.
- 31 år flyktning mann ferdig med norskkurs ønsker noen å praktisere norsk med, rett og slett å treffe og prate med.

___________________________________________
Har du sett disse reklamesidene?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Stor reklamekampanje på vei.
Det er fokus på frivilligsentraler for tiden.
Følg med i media.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Livskaféen for alle «godt voksne» fortsetter.

Ny samling sammen med prate- og strikkeklubben på

Kulturhuset Ekko, Farsund torsdag 18.12.14 fra kl. 12.00.

Ingen påmelding. Møt opp!

Tema da er:  Brannsikkerhet i eget hjem

______________________________________

Allmøte og infomøte for registrerte frivillige og andre som er interesserte i å være frivillig. Onsdag 12. november kl. 18.00 på Herredshuset, Vanse.


--------------------------------------------------------------------------------
8.oktober kl. 16.00: Aktivitetsdag for eldre på Vanseheim.

Eldrerådet arrangerer.

Lett sang, dans, trim, underholdning.

Saft, kaffe  og litt å bite i.
___________________________________________________________


LISTERLEKENE - Idrettsdag for personer med utviklingshemming.
11.-12. oktober 2014

Ta kontakt med en av dem nedenfor:

Marianne Hafte Flekkefjord Frivilligsentral

941 48 944

marianne.hafte@flekkefjord.frivilligsentral.no

Irene Sandtorv Kvinesdal Frivilligsentral

991 01 536

irene.sandtorv@kvinesdal.frivilligsentral.no

Åse Karin Wigemyr Rådgiver, Vest-Agder Idrettkrets

aase.karin.wigemyr@idrettsforbundet.no

 

 

 

____________________________________________________

Vi planlegger oppstart av nytt røyke- og snus- sluttkurs i høst dersom det blir tilstrekkelig antall påmeldte.

Oppstart 10. september 2014. Kurset vil være på Husan på kveldstid med 8 samlinger i gruppe.

Egenandel på kr.500.- dekker kursperm på 50 sider og 16 timer undervisning/veiledning.

PÅMELDING INNEN 20. AUGUST TIL:

 

Farsund Frivilligsentral

post@farsund.frivilligsentral.no

Tlf/SMS til 945 32 189

_________________________________________________________________________
AKTIV HVERDAG i FARSUND

 

 

Aktiv Hverdag er et gruppetilbud til personer som ønsker å få litt mer ut av hverdagen sin, men som pga. en eller annen form for sykdom eller endret funksjon strever med å komme i gang med dette på egen hånd. Personer med nevrologisk sykdom eller skade har førsteprioritet.

Gruppetilbudet har fokus på løsninger og mestring av hverdagens utfordringer fremfor sykdom og diagnose og vil bli ledet av Elna Pettersen (spesialhjelpepleier) og Karen Bus-Popova (spesialist i nevrologisk fysioterapi).

For å lese mer om gruppetilbudet:

http://www.lister.no/prosjekter/helsenettverk-lister/476-aktiv-hverdag

 

---------------------------------------------------------------------------------

Ferie.

Kontoret blir stengt fra 10. juli til 28. juli.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Rusleturer i Vanse?
Noen har lyst til å starte rusletur i Vanse, tirsdag eller torsdag. Er du interessert?
Ta kontakt for videreformidling.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Livskaféen
for alle «godt voksne» fortsetter.

Ny samling sammen med Prate- og strikkeklubben på Ekko, Farsund,
torsdag 05.06.14 fra kl. 11.00.


Ingen påmelding. Møt opp!


Tema da er:
Kosthold for voksne - endring

__________________________________________________________________
MESSE I KVINESDAL

Hjelpemiddel- og omsorgsteknologimesse i Kvinesdal Kulturhus torsdag 22. mai kl. 11.00-17.00

Her kan du se, prøve og få råd omkring dine ønsker og behov for ulike hjelpemidler og omsorgsteknologi.

Helsenettverk Lister.

Nærmere program kan fås ved henvendelse:

Bard.Vedahl@Farsund.kommune.no

_______________________________________________________________________

KOLS/Diabetes 2 - kurs


Kurs over 4 kvelder

Målgruppe: Personer med KOLS eller Diabetes 2 som ønsker og lære mer om hvordan man best mulig kan leve med sykdommen.

Arrangeres etter behov ved nok påmeldte.

Neste kurs:

Datoer: 14/5, 21/5, 28/5, 4/6

Sted: Herredshuset, Vanse kl. 18-21 

Kontakt: Bård Vedahl, tlf.: 945 32 189 Bard.Vedahl@Farsund.kommune.no

_________________________________________________________________

Selvhjelpsgrupper:
Ønsker du å starte en selvhjelpsgruppe eller ønsker du hjelp til å starte en?
Ta kontakt!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kjøkkenpraten arrangert av Mental Helse Farsund/Lyngdal er nå på herredshuset i Vanse. hver mandag fra 10.00-12.00.
Dette er et åpent møtested for ALLE der den gode praten er i fokus. Tonen vil være uformell. det er alltid to ledere tilstede. Det serveres enkel lunsj. Deltagelse og lunsj er gratis. Velkommen!
----------------------------------------------------------------------------------
Det er behov for noen som kan tenke seg å komme fast til omsorgsboligene i Farsund. Vi har pasienter i spredd aldersgruppe, men de fleste har behov for hjelp til å komme seg f.eks. ut. Andre gir uttrykk for at de føler seg ensomme og savner noen som har tid bare til dem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Har du ledig litt tid til å hjelpe noen flyktninger med litt øvelseskjøring med bil?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Informasjonsmøte om selvhjelp og selvhjelpsgrupper 9.9.2013 er dessverre avlyst grunnet lav påmelding.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Informasjonsmøte selvhjelpsgrupper.
9. september på Herredshuset, Vanse.
Se siden under.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sommeren er på hell og snart er det skolestart. Vi ønsker flere frivillige. Bl. a. til leksehjelp til asylbarn samt besøkshjem til asylsøkerfamilier.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tur/trillevenn.

Vi har behov for flere frivillige til å være tur/trillevenn ved institusjoner i Farsund.

-------------------------------------------------------------------------


Har du KOLS eller type 2-diabetes, og ønsker og lære mer om hvordan du
best mulig kan leve med sykdommen din ?

-------------------------------------------------------------------------
Vi ønsker kontakt med alle, ja ALLE, frivillige lag, foreninger og organisasjoner for å få en oversikt over hva som finnes av tilbud til befolkningen.
Send en mail til
post@farsund.frivilligsentral.no

------------------------------------------------------------------------

Trenger leksehjelp.
Asylmottaket trenger flere til å være leksehjelp på Husebyparken asylmottak.
En times tid mandager.
Har du lyst til å hjelpe litt her ta kontakt for videreformidling.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pråkferdigheter er en utfordring for mange flyktninger. De kan rett og slett for lite norsk, både skriftlig og muntlig. Dermed blir det vanskelig å få innpass på arbeidsmarkedet. Det blir vanskelig å forstå informasjon fra skoler, barnehager, NAV og andre offentlige instanser. Det blir vanskelig å følge det norske nyhetsbildet i mediene. Det blir kort sagt vanskelig å bli en del av det norske samfunnet. Nå vil Farsund frivilligsentral i samarbeid med NAV flyktningtjenesten prøve å matche flyktninger og nordmenn på facebook, og få dem til å «chatte» med hverandre. Slik lavterskel norsktrening har den fordelen at den er gjennomførbar for alle som har en pc eller et nettbrett. Vi håper selvsagt at nettvennskapene etter hvert kan utvikle seg til vanlige vennskap, men i første omgang handler dette rett og slett om å sette av litt tid til å nett-prate med flyktninger, en til en. Vi tar rollen som match-maker og prøver å koble folk med noenlunde like interesser.

Men for å klare dette må vi få to lister: Én med norskkyndige som vil bidra og én med flyktninger ønsker noen å prate norsk med. De av dere som er interessert i, eller vil vite mer om prosjektet kan henvende dere til Frivilligsentralen på epost post@farsund.frivilligsentral.no, eller ringe Øystein Mikalsen på 909 77 021.